Zo verdien je makkelijk geld met het opruimen van je kledingkast

Je zit krap bij kas, hebt wat extra geld nodig voor een vakantie of gewoon zin om lekker wat nieuws te kopen. Nu kan je met het huis opruimen, en met name je kledingkast, erg makkelijk geld verdienen. Want tweedehands kleding online of op een rommelmarkt verkopen, kan best een aardig zakcentje opleveren. Is dat nou niet makkelijk geld verdienen? 

Waarschijnlijk heb jij zat dingen in je kast hangen die je eigenlijk niet meer draagt. Want laten we eerlijk zijn: je pakt toch steeds je favoriete items. Hetgeen wat lekker zit, leuk staat en waar je, je lekker in voelt. Dus dat ene jasje dat eigenlijk net te strak zit bij je schouders, of die broek die steeds afzakt: weg ermee! 

Nu is het wat makkelijk gezegd dan gedaan om afscheid te nemen van je spullen. Om het wat makkelijker te maken hebben wij tips. 

Sorteer alle spullen in drie categorieën: houden, twijfel, weggooien. 

De ‘weggooistapel’, moet ook echt weg. Zorg dat je binnen een week over de ‘twijfel’ stapel beslist. Heb je de ‘houden’ kleding een paar maanden later nog niet uit de kast getrokken? Kans is groot dat je het daarna ook niet snel pakt: weg ermee dus. 

Stel jezelf de volgende vragen:

Heb je het vorig jaar gedragen? Pas je het? Zou je het weer kopen? Zit het lekker en voel je, je er fijn in? 

Gebruik de KonMari methode

Dit is een nieuwe methode die trending gaat op social media. Bij de KonMari methode gaat het vooral om jezelf de vragen te stellen: “Heb ik je nodig?” en “Maak je me gelukkig?”. Alleen dat wat je echt gelukkig maakt, mag blijven. Dit is vooral gebaseerd op een minimalistische levensstijl, hierdoor is de methode niet voor iedereen geschikt. 

Is het gelukt om flink op te ruimen en weg te doen maar weet je eigenlijk niet zo goed wat je met de spullen moet? Hier wat opties: 

1. United Wardrobe

2. Ij-Hallen 

3. Tweedehands winkels

4. Kringloopwinkels 

5. Marketplace op Facebook

Neem eens een kijkje in onze online kringloopwinkel.

Author Isabel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *