In deze blog vertellen we je alles over de beste 12 tips voor een bezoek aan een kringloopwinkel. In deze blog vertellen we je alles over de leukste koopjes en hoe je de beste deals scoort, lees de 12 tips hieronder. 

1. Laat je verrassen

Uit mijn jarenlange kringloop ervaring kan ik zeggen dat wanneer ik zocht naar iets specifieks ik het nooit ging vinden. Laat je verrassen wanneer je naar je lokale kringloopwinkel gaat, je zult zien dat je de leukste items gaat vinden. 

2. Kijk zorgvuldig

Om de leukste items te vinden zul je zorgvuldig moeten kijken. Zeker in rommelige kringloopwinkels neem ik altijd de tijd om eens goed te kijken wat er allemaal verstopt ligt. Juist omdat het niet zo makkelijk te vinden is zijn de koopjes des te leuker, anders waren ze al weg namelijk 😉

3. Combineren kan je leren

Plan zorgvuldig je tripjes naar de kringloop en kijk altijd of er nog andere kringloopwinkels in de buurt zijn. Je zult zien dat je binnen 15 min rijden heel wat winkels ter beschikking hebt. 

4. Onderhandelen kan altijd

Het mag dan wel een winkel zijn maar je kan altijd onderhandelen. Soms zie ik koopjes die ik graag wil hebben maar gewoon net even te duur zijn, ik zeg dit dan altijd eerlijk tegen de kassamedewerker en meestal krijg ik dan korting. Wat helpt is om vriendelijk te blijven en een praatje te maken, korting regelen gaat dan stukken makkelijker. 

5. Dubbel check

Kijk altijd even een keertje extra of het product niet beschadigd is. Bij electronica vraag altijd even of je het nog even mag testen. De meeste winkels testen elektronica altijd van te voren, toch raden we aan om nog een keer te kijken. 

6. Zijn we compleet?

Koop je een set of een doos vol met spullen? Check altijd even of alle onderdelen aanwezig zijn. Mocht een onderdeel of kabel ontbreken dan krijg je vaak korting of ze pakken een kabel van achter. 

7. Een kringloopwinkel is een reflectie

De kringloop is altijd een reflectie van de winkels of woonzaken die je in de buurt hebt zitten. Daar kopen inwoners tenslotte hun meubels en spullen die uiteindelijk naar de kringloop worden gebracht. Kringloopwinkels aan het strand zul je ook meer spullen voor op het strand zien verkopen. 

8. Vrienden maken

Wees altijd vriendelijk tegen het personeel van de kringloopwinkels, je kan ze beter te vriend houden. De medewerkers weten namelijk wanneer er acties zijn, waar de nieuwste koopjes liggen en nog veel meer. Tevens bepalen zij of je nog een beetje extra korting krijgt of niet. Kom je vaak bij je lokale kringloop, maak eens een praatje!

9. Doorverkopen

Bij de kleinere kringloopwinkels hebben ze wat minder verstand van wat alles waard is. De kringloop ketens zoals Noppes en Rataplan hebben dit veel beter op de rit waardoor doorverkopen moeilijker wordt. Echter bij de kleinere kringloopwinkels zul je genoeg spullen vinden die voor veel meer geld op marktplaats verkocht worden. 

10. Neem je tijd

Als je alles zorgvuldig wilt bekijken zorg dan dat je de tijd hebt. Kom niet 15 minuten voor sluitingstijd binnen, daar zul je je niet populair mee maken. Tevens heb je dan ook niet genoeg tijd om alles eens rustig te bekijken. De leukste koopjes zijn namelijk altijd verscholen. 

11. Ontdek nieuwe winkels

Veel mensen weten vaak niet eens dat er een heleboel kringloopwinkels in de buurt zijn waar ze nog nooit van hebben gehoord. De helft van de mensen weet half niet wat er allemaal op de industrieterreinen zit. 

12. Check de waarde

Niet alles bij kringloopwinkels is goedkoop, soms is het zelfs duurder dan in een winkel als de action. Ik kom regelmatig koopjes tegen van de IKEA die duurder zijn dan dat ze nieuw worden verkocht bij de IKEA zelf. Check daarom altijd even de waarde via Facebook marketplace of Marktplaats. 

Dit waren alle 12 kringloopwinkel tips, we hopen dat je er wat aan hebt. Met deze 12 tips is het onmogelijk om geen leuke koopjes meer te scoren. Laat ons in de comments weten wat je favoriete tip is die we hebben gegeven. Bekijk ook eens onze online kringloopwinkel webshop.

Team Online Kringloopwinkel

Comments (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *