Je hebt net een nieuw huis gekocht of bent net verhuisd en je woning kan wel weer een upgrade gebruiken? Nou kan je natuurlijk naar de dichtstbijzijnde ikea of leenbakker rijden en weer een hoop geld uitgeven of je gaat naar de lokale kringloopwinkel. In deze blog vertellen we je hoe je duurzaam je huis kan inrichten. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee. 

Tafels in overvloed. 

De meeste kringloopwinkels hebben tafels in overvloed. Ik hoor je denken, dat zijn toch helemaal geen mooie tafels? Opzich heb je daar wel een beetje gelijk in hoewel er soms hele mooie tussen zitten. Maar inderdaad sommige zijn een beetje oudbollig. Maar juist die zijn heel tof om op te knappen. Met een beetje verf of houtwax kom je al redelijk ver. Een tafel opknappen hoeft niet moeilijk te zijn, het scheelt je wel een hoop kosten. 

Een lekkere bank

Een bank mag natuurlijk niet ontbreken in je huis. Gelukkig hebben de grotere kringloopwinkels vaak meerdere banken staan. Let bij het kopen van een bank altijd op de kwaliteit van de stof. Check ook even of de bank niet stinkt naar een huisdier of rook. Het kan heel moeilijk zijn om een rooklucht uit een bank te halen. Je wilt natuurlijk niet dat je hier thuis pas achter komt, check dit altijd even.

Stoelen

De meeste kringloopwinkels hebben wel eettafel stoelen staan die er goed uit zien. De kringloop in Wieringerwerf had toen wij er waren ontzettend veel mooie stoelen staan. Kijk altijd even of de stoelen goed van kwaliteit zijn. En belangrijk is om even te kijken of de stoelen geen krassen geven op je nieuwe vloer. 

Een bed van een ander?

De kringloop verkoopt ook bedden zowel nieuw als oud welke nog jaren meekunnen. Ieder jaar belanden er duizenden matrassen op schroothoop wat ontzettend slecht is voor het milieu. Met een topper op je matras of een hoes is je bed zo weer als nieuw, dit scheelt je ook weer een hoop geld. 

Overige kringloopspullen

In principe kan je bijna alles bij de kringloop kopen om je huis in te richten. Kijk bijvoorbeeld eens bij de keukenspullen voor nieuwe borden of bestek. Ook staan er vele leuke vaasjes die je huis een stuk gezelliger maken. 

We hopen dat je wat aan deze kringloop blog hebt gehad. Richt je huis altijd duurzaam in, dit is goed voor het milieu en je portemonnee.

Comments (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *