Pareltjes voor een prikkie: Tips voor tweedehands winkelen

Tweedehands winkelen: goed voor het milieu én de portemonnee. Sommigen komen terug van de kringloopwinkel met echte schatten, anderen hebben iets meer moeite. Hier wat tips om het tweedehands winkelen makkelijker en leuker te maken. Zo scoor je de échte pareltjes. (Dikgedrukte deel eventueel voor in meta omschrijving).

Geduld is een schone zaak

Marktplaats, Marketplace of Facebook afstruinen voor het perfecte item? Daar gaat wat meer tijd inzitten dan een bestelling plaatsen bij de Zalando. Hetzelfde geldt voor offline shoppen. In kringloopwinkels kan je uren verdwalen. Om de echte pareltjes te scoren heb je die tijd ook echt nodig. Niks kunnen vinden? Geen paniek. Zoek gewoon de meest dichtstbijzijnde Noppes, RataPlan of andere tweedehands winkel op en zet de zoektocht verder.

Wees creatief

Dat ene ouderwetse kastje kan met een likje verf misschien wel heel leuk staan in jouw woonkamer. En dat jasje dat nét te groot is, kan misschien makkelijk een beetje ingenomen worden. Voor die paar euro, is het wel een gokje waard. Duurzaam zijn vergt wat creativiteit.

Voel materialen

Het fijne aan tweedehands winkelen is dat er soms erg dure spullen te vinden zijn voor een prikkie. De merkjes en maten zitten misschien niet meer in het artikel maar de stof kan ook vertellen of je met een luxeartikel te maken hebt. Meuk is leuk, maar iets moet wel potentie hebben, anders is het zonde.

Blijf kritisch

Door de leuke prijsjes in kringloopwinkels kan het verleidelijk worden om spullen te kopen die je eigenlijk niet nodig hebt. Dit leidt tot miskopen, die jij misschien ook weer weggooit. Niet echt duurzaam dus. Maak voor jezelf een lijstje met de items die je graag wilt scoren vandaag. Stel ook een passend budget op. Met een beetje ruimte voor de spontane super vondsten natuurlijk.

Maak er een feestje van

Een dagje kringloop winkelen kan met het juiste gezelschap een hartstikke gezellig dagje uit zijn. Zoek van tevoren op welke kringloopwinkels en marktjes er in de buurt te bezoeken zijn en ga lekker op koopjesjacht.

Author Isabel

Comments (2)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *