Hierom moet jij nu beginnen met tweedehands winkelen

Tweedehands winkelen is niet alleen voor degenen die geen keuze hebben of erg krap bij kas zitten. Tweedehands winkelen is voor iedereen. Want geld besparen is niet het enige pluspunt van vintage shoppen. Het heeft nog heel wat andere voordelen, wij zullen ze even op een rijtje zetten.

Het is goed voor het milieu

Uit onderzoek is gebleken dat onze spullen de meeste impact op het milieu hebben. Het is zelfs vervuilender dan het vliegverkeer en de vleesconsumptie. Het verlengen van de levensduur van spullen, dus tweedehands (of misschien wel vierdehands) winkelen, bespaart grondstoffen, energie, water en afval. Dus wil je, je steentje wel bijdragen aan meer duurzame wereld maar weet je niet zo goed hoe? Shop lekker op onze site en blaas nieuw leven in leuke tweedehands koopjes.

Je waardeert je spullen meer

Je moet meer moeite doen voor je spullen, hierdoor waardeer je het meer. Dit zorgt er ook voor dat je het misschien minder snel weggooit.

Het bespaart geld

Zoals we al zeiden, is dit misschien niet meer de allerbelangrijkste factor, maar toch kan je flink wat geld besparen met tweedehands winkelen. Nu is de winst groter in de plaatselijke kringloopwinkel dan in dat hippe tweedehands zaakje in de stad natuurlijk. We geloven graag dat je, je ook nieuwe spullen kunt veroorloven. Maar zet dat geld anders eens opzij voor een lekker etentje of een weekendje weg.

Je bent origineel

Hoe ongemakkelijk is het als je op een verjaardag komt en 3 andere hebben ook dat leuke, ‘aparte’ jurkje bij de Zara gescoord. Dacht je er leuk uit te zien, valt dat nu helemaal in het niet. Als je tweedehands shopt, scoor je vaak items die niet meer in de winkel verkrijgbaar zijn. Zo weet je zeker dat je een uniek exemplaar op de kop hebt getikt.

Het is vermakelijk

Je hebt er pareltjes tussen zitten, maar ook echt wel heel wat troep. En die lelijke dingen, die maken het zoeken des te leuker. Vermaak gegarandeerd.

Author Isabel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *