Fabeltjes over tweedehands winkelen

Tweedehands winkelen wordt steeds hipper, maar toch zijn er nog heel wat misvattingen. Wij helpen alle fabeltjes de wereld uit door ze even een op een rijtje zetten.

1. Kringloopwinkels zijn suf

Als je echte leuke koopjes voor een goede prijs op de kop wil tikken moet je verder kijken dan het hippe vintage boetiekje. Hoewel ze daar vast leuke dingen hebben hangen, zijn de prijzen wel vaak hoger. Bij een kringloopwinkel moet je misschien iets langer zoeken, maar daar krijg je dan ook wel echt leuke prijsjes voor terug.

2. Tweedehands kleding stinkt en is vies

Vaak hangt er zelfs nog kleding tussen waar de prijskaartjes nog aan hangen. Bovendien kan je het gewoon lekker in de was gooien of naar de stomerij brengen.

3. Tweedehands spullen gaan snel kapot

Tweedehands items hebben juist al bewezen dat de kwaliteit zo goed is dat ze nog een tweede keer mee kunnen. Fast fashion heeft daarentegen een korte levensduur en mindere kwaliteit.

4. Mensen die tweedehands kleding dragen hebben geen geld voor nieuwe kleding

Er zijn genoeg redenen om tweedehands kleding te dragen, dat heeft helemaal niks te maken met geen geld hebben voor nieuwe kleding. Zo kan het geld dat er bespaard wordt ook uitgegeven worden aan andere dingen. En bovendien is tweedehands shoppen hartstikke duurzaam en goed voor het milieu. Klik hier (embed ander blog) voor meer redenen om tweedehands te winkelen.

5. Als ik goedkope kleding wil, kan ik het net zo goed bij de Primark kopen

Als we alleen naar de kosten kijken, zullen de prijzen misschien niet zo ver uit elkaar liggen. Toch zijn er meerdere redenen waarom het alsnog een betere keuze is om tweedehands kleding te kopen. Zo is de levensduur langer en is het beter voor het milieu. Waarom alles nieuw produceren wanneer er al genoeg textiel in de wereld is?

Author Isabel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *